Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

 

Voor deelname aan het ontmoetingscentrum is een indicatie nodig van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of WLZ (Wet Langdurige Zorg). De indicatie van de WMO wordt afgegeven door de gemeente Dordrecht, via de Sociale dienst. Voor het stellen van de indicatie komt er iemand van de WMO van de gemeente langs voor een keukentafelgesprek. Wij adviseren om hier als mantelzorger altijd bij aanwezig te zijn. Er is geen eigen bijdrage voor de MWO.
Indien tijdens een keukentafelgesprek of op een later moment besloten wordt door de gemeente dat de WMO niet meer passend is, kan er een indicatie aangevraagd worden voor de WLZ. Deze wordt aangevraagd bij de CIZ (Centrum voor Indicatiestelling Zorg) en hiervoor geldt wel een eigen bijdrage
In beide situaties is het prettig te weten dat u kunt rekenen op ondersteuning van een casemanager/dementieconsulent. Dit kan oa bij het Parkhuis en bij het Spectrum. Zij zullen u onafhankelijk ondersteunen in de zorgen die er thuis zijn.

Maaltijd

Elke dag eten we een lekkere maaltijd. Deze is voor de cliĆ«nt gratis. Als de mantelzorger mee eet (geen enkel probleem!) dan wordt hiervoor een kleine vergoeding gevraagd.

Algemene voorwaarden

Voor deelname aan de Ontmoetingscentra gelden de volgendee algemene voorwaarden (klik op de link)

 

 

©2023 Ontmoetingscentrum Dordrecht